fbpx

Hyvää mieltä tanssien!

 
Kun idea Hyvänmielen tanssien järjestämisestä nousi vapaaehtoiselta Terttu Alhonkoskelta, Liikkuva resurssikeskus tarttui haasteeseen. Liikkuva resurssikeskus on Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja Turun kaupungin kumppanuushanke, jonka toimintaa tukee Veikkaus. Hankkeessa tarjotaan ympäri kaupunkia matalankynnyksen palveluohjausta ja pyritään löytämään seniorit, jotka eivät saavu jo olemassa oleviin neuvontapisteisiin. Sosiokulttuurisena innostajana Liikkuva resurssikeskus tukee myös alueellisia, asukkaiden omien toiveiden mukaisia, pop up -vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.
 
Hyvänmielen tanssikiertue vierailee usealla eri Turun suuralueella. Kuka vain voi tulla tanssittajaksi tai juttuseuraksi erilaisiin keskuksiin ja kohtaamispaikkoihin. Tarkoituksena on mahdollistaa kertaluonteinen hyvä teko lähellä omaa kotia. ”Jokainen voi tehdä hyvää ja tuntea itsensä merkitykselliseksi ilman pitkän aikavälin sitoutumista”, kuvailee Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n projektityöntekijä Satu Järvenpää. Myös keskuksien ja kohtaamispaikkojen asiakkaat ja kävijät saavat hyvää mieltä osallistuessaan tapahtumaan, tanssien tai vaikka vain sivusta seuraten.
 
Jalkautuva kaupungin ja järjestöjen tarjoama neuvonta ja ohjaus toteutuvat kiertueen myötä, sillä tanssien ohessa osallistujilla on mahdollisuus tavata Liikkuvan resurssikeskuksen työntekijöitä. Heiltä voi kysyä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, menovinkkejä tai keskustella mieltä askarruttavista asioista. ”Tanssikiertueella ihmisten kynnys tulla juttelemaan arjen haasteista on ollut matala. Joidenkin on selvästi helpompi kysyä neuvoa tapahtuman yhteydessä, kuin hakeutua erilaisiin palvelupisteisiin”, pohtii Turun kaupungin palveluohjaaja Antero Lehtonen.
 
Päätöstanssit järjestetään tulevana keskiviikkona 29.11. klo 13 Erityisosaamiskeskus Suvituulessa, jossa tanssimusiikista vastaavat Harry Lindström ja Timo Rautala. Paikalla on myös kaupungin palveluohjaaja, järjestön työntekijät ja vapaaehtoinen Terttu Alhonkoski eli taiteilijanimeltään Armas, jolta tanssikiertueen idea saatiin: ”Tanssikiertueella olen huomannut, kuinka tärkeää toiminta on ja kuinka sitä tarvitaan lisää. Vapaaehtoistoiminta on rikkaus, josta saa hyvän mielen!”
 
Järvenpää Satu, projektisuunnittelija, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry satu.jarvenpaa@kotikunnas.fi, puh. 045-7750 0068
Lehtonen Antero, palveluohjaaja, Turun kaupunki antero.lehtonen@turku.fi, puh. 040-543 3737
NOUDATAMME KULLOINKIN VOIMASSAOLEVIA KORONA- RAJOITUKSIA!
Parturi-Kampaamo

Turun ammatti-instituutin parturi –kampaamopalvelut ovat taas avanneet ovensa Kotikunnaassa kesätauon jälkeen. Tervetuloa!

Etsi sivustolta