fbpx

Liikkuva resurssikeskus

Liikkuva resurssikeskus on Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja Turun kaupungin kumppanuustoimintaa.
Maakuntien osalta teemme yhteistyöstä KomPAssi-toiminnan ja maakuntien nimettyjen palveluohjaajien kanssa (Lieto, Salo, Uusikaupunki, Raisiosta Rusko ja Vahto, kuntayhtymä Akseli ja Naantali).

Liikkuva resurssikeskus huristelee ympäri Turkua erityisesti keskusta-alueen ulkopuolella sekä edellä mainituissa kunnissa kuvassa olevan neuvonta-auton kanssa. LR:n pysäkillä seniori tai hänen läheisensä tapaavat niin järjestötyöntekijän kuin kaupungin/kunnan palveluohjaajan. Pysäkeillä saa esimerkiksi palveluohjausta, järjestöneuvontaa ja eri tahojen tarjoamia tekemisen vinkkejä sekä tietoa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista.

Pysäkeillä on aina järjestöneuvontaa ja palveluohjausta. Seniori voi tulla myös muuten juttelemaan omia ja asuinalueensa kuulumisia. Ajoittain pysäkeillä on joku erityinen neuvontateema, esim. muisti-, tuki- ja liikuntaterveys, yksinäisyyden lieventäminen, ikäkuulo. Kuulemme mielellämme alueellisia neuvontateematarpeita ja kokoamme autoomme teeman mukaiset asiantuntijat matkaamme. Matkassa voi olla myös vapaaehtoisia, esim. vertaisneuvojia. Palvelumme on maksutonta. Myös ammattilaiset ovat tervetulleita pysäkille hakemaan esitteitä ja kertomaan alueen kuulumisia.

Meidän Facebook-sivuilta löydät tekemisen vinkkien lisäksi tietoja missä milloinkin huristelemme:

Liikkuva resurssikeskus

Liikkuvan resurssikeskuksen yhteydessä toimii Turun Siskot ja Simot -toiminta

Liikkuvan resurssikeskuksen pysäkeillä voi kaikki käydä kertomassa järjestötyöntekijöille eli yhdistyksemme työntekijälle alueellisia pop up -hyväntekemisen tempausideoita. Ideat viemme Turun Siskot ja Simot -suunnitteluryhmän vapaaehtoisille. LR:n työntekijä on suunnitteluryhmän koollekutsuja ja pitää näistä suunnitteluryhmän vapaaehtoisista ”huolta”.  Suunnitteluryhmän vapaaehtoiset ovat yhdistyksemme vapaaehtoisia. Yhdessä heidän kanssaan päätetään aina seuraava, kaikille avoin, välittämisen keikka.

Pop up -vapaaehtoistoiminta on kertaluonteista. Se tarjoaa yhden kerran mahdollisuuksia hyvään tekoon. Kertaluontoinen vapaaehtoistoiminta sopii myös kiireisille ja sitoutumiskammoisille! Kehitämme kertaluonteisia alueellisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia senioreiden omien toiveiden mukaan.

Jos haluat jatkossa tietoa aina seuraavista pop up -tempauksista seuraa Facebook-sivujamme tai liity Siskot ja Simot -sähköpostirinkiimme! Lisätietoa saat Sadulta (satu.jarvenpaa@kotikunnas.fi

Alla oleva video on ystävänpäivätervehdys Turun Siskot ja Simojen pop up -vapaaehtoiseksi lähteneiltä kamera- ja runokavereilta. Tervehdys lähetty ystävänpäiväksi myös useampaan palvelutaloon infoTV:ltä ja tietokoneilta katsottavaksi. Laita soimaan oma lempikappaleesi ja nauti kuvista ja runoista.
Hyvää ystävänpäivää!

Tervetuloa seuraamaan Liikkuvan resurssikeskuksen lisäksi Turun Siskot ja Simot Facebook-sivuja!

Menovinkit-esite senioreille

Esitteessä on esimerkkejä eri järjestöjen, Turun kaupungin sekä muiden tahojen tekemisen vinkeistä ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista kotona asuville senioreille. Menovinkit-esite on Liikkuvan resurssikeskuksen julkaisu yhteistyössä Turun kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikatoimialojen kanssa. Uusimmat menovinkit löydät aina  kotikunnas.fi/menovinkit -sivulta

Esimerkkejä ruotsinkielisille senioreille sunnatuista toiminnoista löydät För dig, senior i Åbo -oppaasta. Tämä on kumppanimme Turun Kaupunkilähetys ry:n tekemä julkaisu. Oppaan löydät sähköisenä täältä

Liikkuvasta resurssikeskuksesta kirjoitettu mm. täällä:

Vuoden vanhusteko -palkinto Liikkuvalle resurssikeskukselle Turkuun

Hanuri soi palvelubussissa – Artikkeli Turun kaupungin nettisivuilta

Kumppanuussopimuksista kirjoitettu Turun Sanomissa

Menovinkit-esitteestä mm. täällä

Juttu Menovinkit-esitteen palautteista

Uutiset liikkuvasta neuvontapisteestä Turun kaupungin nettisivuilla

Turun Sanomien artikkeli

Aamuset-lehden artikkeli

Aamuset: ”Siskot ja simot joraavat Uittamolla”

Valopilkku: ”Iloa ikäihmisten arkeen”

Poikkeusaikana kehitettiin turvallisia tapoja tehdä vapaaehtoistoimintaan

Ikäihmiset liikkeelle parvekejumpalla

Taloyhtiökiertueella tavataan senioreita

Selvitystyö poikkeusajalta

Lisätietoja

satu.jarvenpaa@kotikunnas.fi p. 045 7750 0068

irmeli.sulonen@turku.fi

helena.norokallio@kotikunnas.fi p. 044 082 0213

NOUDATAMME KULLOINKIN VOIMASSAOLEVIA KORONA- RAJOITUKSIA!
Parturi-Kampaamo

Turun ammatti-instituutin parturi –kampaamopalvelut ovat taas avanneet ovensa Kotikunnaassa kesätauon jälkeen. Tervetuloa!

Etsi sivustolta