fbpx

Huom! Sivua päivitetään vielä. Lisää tietoa Liikkuvan resurssikeskuksen haasteesta tulossa ensi vuonna.

Moikkaava tyyppi auton edessä, piirretty (kuvituskuva).

Hei Sinä vanhustyön ammattilainen!

Olet saanut haastekortin ja Sinut on siis haastettu mukaan jalkautumaan ikääntyvien arkisiin ympäristöihin yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Kyse on Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja Turun kaupungin Liikkuvan resurssikeskuksen valtakunnallisesta kampanjasta, jossa eri puolilla Suomea jalkaudutaan x.x.-x.x.2021 välisenä aikana pois toimistoista. Hienoa, että myös sinut haastettiin mukaan!

Me Liikkuvassa resurssikeskuksessa olemme järjestö- ja kaupungin työparityöskentelyssä kehittäneet mallia matalan kynnyksen liikkuvalle ja mukautuvalle palveluohjaukselle. Erityisesti pyritään tarjoamaan tietoa senioreille, jotka eivät syystä tai toisesta saavu olemassa oleviin neuvontapisteisiin. Matalan kynnyksen palveluohjauksen kehittäminen on erityisen tärkeää ikäihmisten kannalta. Palveluiden saatavuus ja saavutettavuus sekä tiedon saaminen, ovat erittäin tärkeitä asioita nykypäivän yhteiskunnassa. Ei ole itsestään selvää, että kaikki ikäihmiset olisivat samassa asemassa tässä suhteessa. Tämän haastekampanjan avulla haluamme herättää alan toimijoita miettimään omaa toimintaansa ja kuinka siitä voisi tehdä entistä helpommin saavutettavaa.

Tervetuloa mukaan valtakunnalliseen kampanjaan!

HAASTEKAMPANJA x.x.-x.x.2021 (viikko)

  1. Kerro kampanjasta kollegoillesi ja esimiehellesi sekä yhteistyökumppaneillesi.
  2. Kutsu mukaasi esimerkiksi ikäihmisten parissa toimivan yhdistyksen tai julkisen puolen edustaja, riippuen mitä tahoa itse edustat. Tarkoitus on, että ikäihmisillä olisi mahdollisuus saada tietoa sekä julkisen että kolmannen sektorin palveluista samalla kertaa, yhdestä pisteestä.

Vinkkejä:

  • Vaikka joidenkin toimijoiden palvelutilat sijaitsevat maakuntien keskuksissa, silti heidän toimialueenaan saattaa olla koko maakunta.
  • Julkiselta tai järjestöpuolelta voi pyytää mukaan niin sote-, liikunta-, kulttuuripuolen tai seurakuntien ammattilaisia. Myös vapaaehtoisilla on arvokasta tietoa jaettavanaan. 
  • Voitte halutessanne jalkautua jonkun teeman mukaan, esim. yksinäisyyden lieventäminen, tekemisen vinkit, tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointi, kulttuurimahdollisuudet, kuuloasiat, muistiin liittyvät asiat, vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet jne. 
  • Joskus palveluohjaukselle voi kokeilla ns. sisäänheittäjiä. Olemme todenneet, että välillä esim. muusikko, joku tekeminen tai eläimet, madaltavat kynnystä tulla paikalle. 
  1. Jalkautukaa ihmisten ilmoille x.xx.-x.xx.2021 välisenä aikana, pois toimistosta. Voitte valita tempausajankohdan itse. Pystyttäkää pop-up- tyylinen infopiste sinne missä seniorit muutenkin liikkuvat, esim. kauppakeskuksen käytävälle tai kadunkulmaan. Vain mielikuvitus on rajana, mutta muistakaa pyytää infopisteen pystytykselle lupa kauppiaalta, alueen omistajalta tms.
  2. Jakakaa tietoa seutunne / kuntanne ikäihmisille suunnatuista palveluista ja tekemisen vinkeistä. Ajatuksena on, että ikäihmisellä on mahdollisuus saada kattavasti tietoa niin julkisista kuin eri järjestöjen tarjoamista mahdollisuuksista.
  3. Ota kuva tapahtumasta ja lähetä se osoitteeseen menovinkit@kotikunnas.fi -osoitteeseen. Huomioi kuvausluvat itse. Kuvia julkaistaan sosiaalisessa mediassa.
  4. Arvomme kuvan lähettäneiden kesken kolme palkintoa.

Tule mukaamme kehittämään oman alueesi matalan kynnyksen -palveluohjausta!
Lisätietoja haastekampanjaan liittyen antavat Liikkuvan resurssikeskuksen työntekijät
Satu Järvenpää, Tiiu Uusaho sekä Satu Lipponen
menovinkit@kotikunnas.fi
p. 045 7750 0068, 045 7750 0197, 040 5433737

Liikkuva resurssikeskus
NOUDATAMME KULLOINKIN VOIMASSAOLEVIA KORONA- RAJOITUKSIA!
Parturi-Kampaamo

Turun ammatti-instituutin parturi –kampaamopalvelut ovat taas avanneet ovensa Kotikunnaassa kesätauon jälkeen. Tervetuloa!

Etsi sivustolta