fbpx

Iloa!-toiminta
– taidetta ja kulttuuria

Iloa!ILOA!-toiminta on jatkuvaa,
sosiokulttuurista vanhustyötä
tukevaa toimintaa. 
Ideana on tarjota vanhuksille
helposti lähestyttäviä taide-
ja kulttuurielämyksiä. Idea
toiminnasta sai alkunsa
Vapaaehtoisen vanhustyön
kehittämisryhmästä.

ILOA!-toiminnassa on alusta asti ollut mukana useita taiteilijoita: mm. Monitaide-tiimin muusikot,
Lauluovi-yrityksen Teijo Pöyhönen, muusikot Janiina Lehtonen
ja Ville Mäkimattila sekä yhteisömusiikkipedagogit Laura Perälä
ja Pia-Maria Björkman.

Elämyksiä keskellä tavallista arkea

ILOA!-toiminta on järjestänyt tapahtumia kymmenissä palvelutaloissa ja vanhustenkeskuksissa. Osallistujia on ollut satoja. Monitaito on esittänyt sekä klassista ohjelmistoa että etnorytmejä. Teijo Pöyhönen on koonnut kansanlaulukokoelmia, jotka toimivat myös tilaisuuksien käsiohjelmina. Janiina ja Ville ovat tehneet kaksi Nostalgiakiertuetta. Turun palvelubusseissa on järjestetty kaksi tempausta eli Laulavaa korttia: toinen kesällä ja toinen ennen joulua. Laulavassa joulukortissa kuullaan sekä perinteisiä joululauluja että monikulttuurisia joulurytmejä. ILOA! on järjestänyt Ikääntyneiden Taiteiden yön jo muutamana kesänä. Tapahtuma on samaan aikaan virallisen Taiteiden yön kanssa, mutta toiminnat ovat vanhuksille helposti lähestyttävissä paikoissa kuten palvelutaloissa ja busseissa. ILOA! toiminnassa tärkeää onkin juuri mahdollisuus tarjota taide-elämyksiä keskellä tavallista arkea.

Laulava joulukortti palvelubusseissa, YLE Akuutti 13.12.2011

Vapaaehtoisia kulttuuriystäviä

Vapaaehtoistoiminta on toiminnassa keskeisellä sijalla: jotta ikäihmisten ei tarvitse lähteä taiteen pariin yksin, auttaa heitä Kulttuuriystävätoiminta.

Kulttuuriystävä on koulutettu vapaaehtoinen, joka voi lähteä ikäihmisen seuraksi vaikka Turun taidemuseoon, Forum Marinumiin, Turun kaupunginteatteriin, TFO:n konsertteihin, Kaarina -teatteriin, Turun konservatorion kamarikuoron konsertit, Kuralan Kylänmäki, Taideakatemian esittävä taide, Tanssiteatteri Eri, FC Interin jalkapallo-otteluihin Veikkausliigassa sekä lukuisiin maksuttomiin tapahtumiin ja kirjastoihin. Turussa on nyt järjestetty kaksi Kulttuuri- ystäväkoulutusta. Uudet ystävät odottavat jo malttamattomina vanhusten yhteydenottoja!

Kulttuuriystäviä välittää
SPR:n Turun osasto, p. 046 9204142, arkisin klo 10–14.

Tilaa Kulttuuriystävä!

Kulttuuriystävä juttu Aamuset

Taideapteekki -toiminta

Taideapteekki välittää vanhusten ryhmille, koteihin, palvelutaloihin, vanhainkoteihin jne. laadukkaita osallistavia taide-elämyksiä! Tutustu liitteeseen ja kysy lisää! (Päivitetään rahoituspäätösten saavuttua!) Toimintaa ovat vuoden 2015 aikana tukeneet Turku Energia ja af Ursinin rahasto. Vuodelle 2016 olemme saaneet tukea Turku Energialta ja TOP Säätiöltä. Lämmin kiitos!

Lisätietoa Iloa!-toiminnasta

Projektikoordinaattori Helena Norokallio
Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry
Puhelin 044 082 0213
helena.norokallio@kotikunnas.fi

Kumppanit matkan varrelta:

Turku Energia, TST ry, Monitaide–tiimi, Laura Perälä, Pia-Maria Björkman, Janiina Lehtonen & Ville Mäkimattila, Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Omaishoitokeskus.fi, Turun Kaupunkilähetys ry, Turun Ukkokoti ry/Palvelutalo Wilen, Kaarinan kaupunki, Visiitti, Turun kaupunki, SPR Varsinais-Suomi ja Turun osasto, Turun seudun vanhustuki ry, Turun ja Kaarinan Srk -yhtymä, Diakoniakeskus, Auralan Setlementti ry, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry, Lauluovi.fi, kuvataiteilijat Marjukka Irni ja Heli Vihersaari, Tiina Paananen (draama), tanssija Marianne Petters ja Turun Sanataideyhdistys, harmonikkataiteilija Toni Perttula, TOP Säätiö, af Ursinin rahasto.

NOUDATAMME KULLOINKIN VOIMASSAOLEVIA KORONA- RAJOITUKSIA!
Parturi-Kampaamo

Turun ammatti-instituutin parturi –kampaamopalvelut ovat taas avanneet ovensa Kotikunnaassa kesätauon jälkeen. Tervetuloa!

Etsi sivustolta