fbpx

Kotikunnaassa voi vierailla asukkaan kotona huomioiden voimassa olevat suositukset. Lisää tietoa hoitajilta.

Villan toiminta jatkuu voimassa olevien suositusten mukaisesti.

Ryhmät eivät kokoonnu kesän aikana kotikunnaassa ja ruokasali on toistaiseksi suljettu vierailijoilta koronavirustilanteen vuoksi!


– hyvinvointia kotikutsuilta

Sippe-projektin tarkoituksena on luoda uusia mahdollisuuksia innovatiiviseen vapaaehtoistyöhön ikäihmisille. Näitä on työstetty yhdessä ikäihmisten ja kolmannen sektorin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottajien kanssa. Näin on luotu Sippe-hyvinvointikutsujen malli sekä koulutusohjelma vapaaehtoisille, jotka koulutuksen suoritettuaan toimivat Sippe-esittelijöinä hyvinvointikutsuilla.

Projekti tähtää ikäihmisten osallisuuden ja yleisen hyvinvoinnin lisäämiseen tarjoamalla Sippe-esittelijöitä kodeissa järjestettäville ikäihmisten hyvinvointikutsuille. Kutsujen järjestäjänä voi toimia kuka vain. Sippe-projektin lähtökohtana on ennaltaehkäiseminen ja hyvinvoinnin ongelmiin puuttuminen kustannustehokkailla tavoilla ennen ongelmien pahenemista.

Sippe-toiminta on mukana STEA:n Elämänote -avustusohjelmassa! Elämänote on ikäihmisten osallisuuden lisäämiseen tähtäävä ohjelma. Ohjelmassa mukana olevien hankkeiden yhteisenä tavoitteena on tukea haasteellisissa elämäntilanteissa olevien ikäihmisten kotona asumista ja vahvistaa heidän elämänhallintaansa.
Lisätietoja Elämänote -ohjelmasta

Kutsu ystävät kylään,
pyydä mukaan myös Sippe-esittelijä

Kun kutsut seuraavan kerran ystäväsi tai naapurisi kylään, järjestä vieraillesi iloinen yllätys ja pyydä paikalle vapaaehtoinen, koulutettu Sippe-esittelijä. Kahvittelun lomassa hän alustaa ja johdattelee keskustelua etukäteen valitusta hyvinvoinnin teemasta, joita ovat mm. ravitsemus, uni&lepo, kirjallisuus, liikunta, luonto.

Esittelijän kutsumisesta ei tule sinulle mitään kuluja. Kutsut voit järjestää joko kotona tai muussa mukavassa paikassa. Keskustelu sujuu luontevasti, kun paikalla on korkeintaan kymmenen ihmistä.

Sippe -hankkeesta mediassa:

Sippe -hankkeesta juttu Helsingin Sanomissa
Arviointia Sippe -kutsuista
Sippe villitsee!

Lisätietoja:

SIPPE-projektin nettisivut

Kysy lisää tai tilaa Sippe-kutsut:
Anni Suvitie,
projektisuunnittelija
044 756 8053 tai etunimi.sukunimi@kotikunnas.fi