Kotikunnaassa on toistaiseksi vierailukielto.

Kaikki Kotikunnaassa kokoontuvat ryhmät ja esitykset on peruutettu koronavirus tilanteen vuoksi. Myös ruokasali on suljettu vierailijoilta.

Sippe-projekti
– hyvinvointia kotikutsuilta      Tuettu veikkausElämänote leima sininen

Sippe-toiminta pääsi mukaan STEA:n Elämänote -avustusohjelmaan! Ohjelman tarkoituksen on tukea ikäihmisten kotona asumista ja lisätä heidän osallisuuttaan. Päivitämme sivuja lähiaikoina, kun ohjelma meilläkin käynnistyy. Ohjelmaa koordinoivat Ikäinsituutti ja Valli. 

Lisätietoja Elämänote -ohjelmasta

Elämänote -avustusohjelma

Sippe-projektin tarkoituksena on luoda uusia mahdollisuuksia innovatiiviseen vapaaehtoistyöhön ikäihmisille. Näitä on työstetty yhdessä ikäihmisten ja kolmannen sektorin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottajien kanssa. Näin on luotu Sippe-hyvinvointikutsujen malli sekä koulutusohjelma vapaaehtoisille, jotka koulutuksen suoritettuaan toimivat Sippe-esittelijöinä hyvinvointikutsuilla.

Projekti tähtää ikäihmisten osallisuuden ja yleisen hyvinvoinnin lisäämiseen tarjoamalla Sippe-esittelijöitä kodeissa järjestettäville ikäihmisten hyvinvointikutsuille. Kutsujen järjestäjänä voi toimia kuka vain. Sippe-projektin lähtökohtana on ennaltaehkäiseminen ja hyvinvoinnin ongelmiin puuttuminen kustannustehokkailla tavoilla ennen ongelmien pahenemista.

Ajankohtaista Sippe -hankkeessa: 

Lue lisää Sippestä Elämänote -blogista täältä:

Sippe villitsee!

Kutsu ystävät kylään,
pyydä mukaan myös SIPPE-esittelijä

Kun kutsut seuraavan kerran ystäväsi tai naapurisi kylään, järjestä vieraillesi iloinen yllätys ja pyydä paikalle vapaaehtoinen, koulutettu SIPPE-esittelijä. Kahvittelun lomassa hän alustaa ja johdattelee keskustelua ikäihmisen ikäihmisen hyvinvointia ylläpitävästä ravitsemuksesta, liikunnasta tai levosta.

Esittelijän kutsumisesta ei tule sinulle mitään kuluja. Kutsut voit järjestää joko kotona tai muussa mukavassa paikassa. Keskustelu sujuu luontevasti, kun paikalla on korkeintaan kymmenen ihmistä.

Sippe -hankkeesta mediassa:

Sippe -hankkeesta juttu Helsingin Sanomissa

Arviointia Sippe -kutsuista

Lisätietoja:

Sippe-projektin nettisivut
Hankkeen Facebook-sivut

Kysy lisää tai tilaa Sippe-kutsut:
Anni Suvitie,
projektisuunnittelija
044 756 8053 tai etunimi.sukunimi@kotikunnas.fi