fbpx

Kotikunnas

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ylläpitämä Kotikunnas sijaitsee Luolavuoren kaupunginosassa lähellä Mäntymäen terveysasemaa ja muita palveluja. Meille on helppo tulla: bussi numero 18 kulkee Kotikunnaan palvelutalon vierestä.

Palvelut

Kotikunnaan palvelutalon tiloissa toimivat muistisairaiden hoitoon erikoistuneet Hoitokoti Venla, Päiväpaikka Villa, Ryhmäkoti Kaisla ja Sylvi-koti. Lisäksi Kotikunnaassa on 39 palveluasuntoa, joista osassa asuu sotainvalideja valtiokonttorin maksusitoumuksella. Tarjoamme myös tehostettua palveluasumista ja fysioterapiapalveluita. Projektitoimintamme on vilkasta ja yhteistyöverkostomme laaja. Kotikunnaan oma keittiö on avoinna vuoden kaikkina päivinä.

Kodikkaat, monipuoliset tilat
Kuva © Satu Aalto

Toimintafilosofia

Teoreettisena viitekehyksenämme on sosiokulttuurisen vanhustyön toimintafilosofia. Olemme olemassa edistääksemme ikääntyvien tasa-arvoista hyvinvointia. Haluamme kohdata jokaisen asiakkaan yksilönä ja rohkaista kaikkia osallistumaan Kotikunnaan arkeen ja juhlaan voimavarojensa mukaisesti. Tätä tavoitetta toteutamme myös kansalaistoiminnan keinoin, yhdessä aktiivisen vapaaehtoisten joukon kanssa. Yhteisöömme kuuluvat tärkeänä ja tervetulleena yhteistyökumppanina myös asukkaiden omaiset.

Yhteisö

Kotikunnaassa asuu noin sata asiakasta, minkä lisäksi projektien ja fysioterapiapalveluiden piirissä on satoja ikäihmisiä eri puolilla Turkua. Vakituista henkilökuntaa meillä on yli 70. Sosiaali- ja terveysalan osaajien lisäksi meillä työskentelee hallinnon, ravintopalveluiden, siivouksen ja kiinteistöalan ammattilaisia. Olemme myös suosittu harjoittelu- ja työssäoppimisympäristö.

Kotikunnas
Kuva © Juha Joro

NOUDATAMME KULLOINKIN VOIMASSAOLEVIA KORONA- RAJOITUKSIA!
Parturi-Kampaamo

Turun ammatti-instituutin parturi –kampaamopalvelut ovat taas avanneet ovensa Kotikunnaassa kesätauon jälkeen. Tervetuloa!

Etsi sivustolta